Garai Jatetxeko sukaldaritzaren ezaugarriak, euskal sukaldaritzarenak dira. Bi ardatzetan oinarritzen da: gure produktu aukeratuak eta hauen gertakuntza arduratsua. Horretara, produktuen jatorrizko zaporea nabarmentzea lortzen dugu, ondo egindako eta afekziorik gabeko gertakuntzaren bidez.

Gure sukaldaritzaren ezaugarria, lehen gaien aukeraketa gogoz zaintzea da. Esnea, arrautzak eta barazkiak inguruko baserrikoak dira; arrainak egunero ekartzen dira... Bertako gozotegia du.

Gertakuntza-lanak egitean, sukaldaritza-tekniken menpetasunaz jokatzen dugu, janari guztietan aplikatzen diren sukaldaritzako oinarriak ondo jakinik.

Ohiko janariekin batera, aldiko beste bereziak daude, euskal betidaniko eta berriko sukaldaritzakoak.

Gure jatetxera datozenak, betidaniko produktu eta errezetan oinarrituriko janariak bai gozatuko dituztela, baina eguneko eskakizunetara egokitzen diren planteamendu berriekin.

ARGAZKIAK